Muutos osa 1.

Sinulla on lupa uusiutua, luoda nahkasi uudelleen. Et ole enää sama versio itsestäsi kuin vuosi sitten tai viisi vuotta sitten, etkä todellakaan ole enää sama ihminen, joka olit 10 vuotta sitten. Sinulla on lupa luoda uusia haaveita ja mennä kohti uusia unelmia.

Elämän voima on kuohuvaa, jatkuvaa virtaa, välillä seesteistä ja joskus myrskyisää, mutta koskaan se ei pysähdy. Elämä ei jumitu paikalleen ja vaadi sinua pysymään paikallasi, olemaan sama, muuttumaton hahmo läpi elämäsi. Sen sijaan elämä haastaa sinua muuttumaan, olemaan osa virtaa, kaunista kuohuntaa. Ei ole syytä pelätä ja takertua liian tiukasti kiinni siihen mitä on ollut.

Sinulla saa olla toiveita ja unelmia, uusia tavoitteita. On mahdollista elää täysin erilaista elämää kuin nyt, jos niin toivot. Elät tässä hetkessä todeksi pääosin sitä, mitä olet aiemmin rakentanut, mitä olet itsellesi kertonut, mihin olet uskaltanut antaa itsellesi luvan. Tässä hetkessä rakennat tulevaa ajatuksin, sanoin, teoin, rutiinein, unelmin ja toivein.

Mieli pitää tiukasti kiinni siitä mikä on tuttua, turvallista. Vaatii rohkeutta luoda itsensä uudelleen, antautua prosessiin, jonka lopputuloksesta ei ole takeita. Usein uusiutuminen lähtee liikkeelle näkökulman muutoksesta. Samoilla vanhoilla ajatusmalleilla saat aina saman lopputuloksen. Entä jos unelmasi olisivatkin ihan mahdollisia, kunhan vain käännät ajatuksesi hieman eri taajuudelle.

Voisitko hypätä hetkeksi sivuun arjestasi, vaihtaa maisemaa ihan konkreettisesti? Viipyillä jossain missä kukaan ei tunne sinua tai odota sinulta mitään, missä toimimattomat rutiinit eivät ole osa sinua. Kuoria pois vanhat kerrokset ja tunnustella rauhassa uutta nahkaasi. Tämä oli joskus minua ja olen kiitollinen näistä vaiheista. Nyt olen kasvanut ulos tästä elämänvaiheesta ja otan rohkeasti vastaan elämän kutsun kohti uutta.

Elämä puhuu sinulle ajatuksin, toivein, haavein ja sydämen läikähdyksin. Ota luottavaisena vastaan uusiutumisen kutsu, tiedät kyllä kun on tullut aika luoda taas nahkasi. Tiedä että elämä haluaa sinulle vain hyvää, se haluaa sinun kasvavan ja kukoistavan. Ihmisyyteen kuuluu koko paketti, kaikki tunteet ja vaiheet, mutta elämä on aina sinun puolellasi.

Ota tilaa kuulostella sisintäsi ja tunnustele mitä haluat lisää, mikä läikähtelee lämpimästi ja mille haluat sanoa kyllä. Anna itsesi uusiutua, sillä jos jäät paikallesi liian pitkäksi aikaa, sattuu se lopulta enemmän kuin muutos. Sinun ei tarvitse tietää kaikkea heti, etkä tarvitse täydellistä, valmista suunnitelmaa. Riittää että tiedät mille sanot kyllä ja annat elämän virran viedä kohti uutta vaihe kerrallaan.